Rubbens – een eeuw lang een gevestigde naam

In 1919 startte Maurice Rubbens vanuit een smederij in Antwerpen met de productie van fornuizen. In de loop der tijd werd de focus verlegd naar de productie van grootkeukenapparatuur zoals fornuizen, ovens, frituurbakwanden, kookketels en tal van andere apparatuur voor de grootkeuken. Rubbens apparatuur geniet vooral bekendheid door de hoogwaardige uitvoering en betrouwbaarheid.  Tal van chefs over de hele wereld koken dagelijks met onze apparatuur. U vindt de apparatuur terug in talloze restaurants, hotels, pretparken, ziekenhuizen enz. Ook in de frituurwereld is Rubbens geen onbekende.  

Onze rijke historie: van smid tot fabrikant van industriële keukens 

Al bijna 100 jaar is het Rubbens niet meer weg te denken uit de horeca- en grootkeuken. Een lange historie die startte in 1919 toen smid Maurice Rubbens begon met de productie van fornuizen. Binnen enkele jaren breidde hij samen met zijn zoon Jos uit. Zij startten met de productie van ovens, bakwanden, kookketels en tal van andere grootkeukenapparatuur. Het familiebedrijf Rubbens werd in 2013 overgenomen door de familie Hakvoort. 450.000 onderdelen en de productie van de apparatuur werden van Stavelot (België) naar Emmeloord in Nederland verhuisd. Rubbens wordt voortgezet onder de vlag van de Hakto Groep. Anno 2017 voorziet Rubbens in meer dan 50 landen klanten van apparatuur. Van een kleine cafetaria in Italië tot complete keukens op de grootste luchthavens ter wereld, zoals in Singapore, Dubai en Qatar. De apparatuur van Rubbens is niet meer weg te denken uit de horeca- en grootkeukenindustrie.

Toekomstbestendig

Onze jarenlange ervaring en kennis combineren wij anno 2017 met innovatieve en duurzame oplossingen. Zo produceren we apparatuur voor de toekomst. Hygiëne en duurzaamheid staat bij ons apparatuur voorop door het gebruik van hoogwaardig roestvrijstaal. Onze productie is verschoven van losse apparatuur tot modulair apparatuur dat geschikt is voor eindeloze combinaties door naadloze integratie. Daarnaast besteden we aandacht aan ons milieu en produceren wij energiezuinig apparatuur met een hoog rendement. Hierdoor kan er tot wel 70% op energiekosten bespaard worden. Wij houden rekening met de wereld van morgen door duurzaam te ondernemen. Wij vinden het belangrijk altijd een stap voorop te lopen. Dit doen we door het integreren van de laatste ontwikkelingen in onze apparatuur en door vooruitstrevende maatwerk oplossingen te bieden. Onze jarenlange kennis zetten wij dagelijks in om ons apparatuur naar een nóg hoger niveau te brengen. Dat is de betrouwbare kwaliteit die u van Rubbens mag verwachten.

Toen en nu

Missie

Innovatieve en duurzame keukenoplossingen ontwikkelen die een maximale functionaliteit bieden en de werkomgeving verbeteren.

Visie

Rubbens wil door alle spelers in de snackfood-, horeca- en grootkeukenwereld erkend worden als topfabrikant en topmerk voor professionele keukeninrichtingen.